رودک ='گور کن (Meles meles) یکشنبه 1390/08/08 9:13
دست و پا کوتاه ، رنگ پشت خاکستری ، زیر شکم سیاه ، نوارهای سیاه و سفیدی در ناحیه سر دارد . طول سر و تنه 60 تا 85 سانتی متر.
گورکن جانور بزرگ و نیرومندی است . طول کل بدن بالغ کمتر از یک متر و وزنش گاهی از 20 کیلو بیشتر است . بر روی سر نوارهای سیاه و سفید دیده می شود . ناخن پاهای جلو کاملا بلند است و در کندن زمین از آنها استفاده می کند . او حیوانی است شبگرد که از انواع پستانداران کوچکتر ، کرم های خاکی ، ریشه ، میوه و دانه های گیاهان تغذیه می کند. رودک ها بیشتر اوقات خود را در زیر زمین می گذرانند . لانه های طولانی در عمق 3 متری زمین حفر می کنند و معمولا تا غروب آفتاب در این لانه ها باقی می مانند.

همسر یابی و جفتگیری معمولا در تابستان انجام می شود . رودک ها دارای قدرت تاخیر در جایگزینی سلول تخم می باشند بنابر این طول دوره بارداری می تواند بین 7 تا 15 ماه طول بکشد . در نهایت 1 تا 5 نوزاد با چشمان بسته و موهای سفید تنک به دنیا می آید که تا 3 ماه شیر می خورند

. چشم ها در یک ماهگی باز می شود و دندان ها نیز در این مدت رشد می کند . بچه ها در اواخر تابستان قادرند مستقل زندگی کنند ، اما اغلب سراسر زمستان را در کنار مادرشان می مانند . رودک ها زندگی اجتناعی دارند و خانواده ها در یک سیستم زیر زمین اغلب به یکدیگر سر می زنند . جفت ها نیز تا پایان عمر در کنار یکدیگر می مانند . در ایران از شمال غربی خراسان تا مازندران ، تهران ، آذربایجان ، کردستان ، لرستان و فارس زندگی می کنند.

در شهرستان رامسر و حومه

در رامسر و حومه از گذشته های دور وجود داشته است. این حیوان بیشتر در شب ها فعالیت زیرزمینی خود را آغاز می نماید. از حمله به انسان و سایر موجودات بزرگتر از خود ابائی ندارد و از لاشه حیوانات و حتی مردگان در قبرستان ها نیز تغذیه می نماید. از غذاهای مختلف حیوانی و گیاهی بخصوص حشرات و لارو آنها ، جوندگان ، خزندگان و قورباغه و پرندگان و تخم آنها و لاشه‌های حیونات مختلف و از قسمتهای سبز گیاهان و پیاز آنها و میوه‌هایی مانند توت و دانه‌های تازه نیز تغذیه می‌کنند.گورکن عسل خوار از خطرناکترین جانوران روی زمین است.

منبع:مای پت. آی آرhttp://persianpet.org/forum/thread19331.html?langid=8

نوشته شده توسط محمد ولی تکاسی  | لینک ثابت |