بلدرچین (لهجه گیلکی رامسری " وِشِم"= بدبده)

ادامه مطلب:

عبدالملک بن زُهْر اندلسی طبیب قرن ششم هم به این اشاره می‌کند که «گوشتِ بلدرچین سنگ کُلیه و مثانه را خُرد می‌کند، و مدرّ بول است».

برخی پزشکان قدیم و بسیاری از عوام نیز تصور می‌کنند که تخم بلدرچین زبان انسان را گویا کرده و موجب می‌شود تا کودکان پیش از موعد زبان باز کنند. این باور ناشی از پرچانگی و صدای بلند بلدرچین نسبت به جثهٔ اوست که آن را حمل بر فصاحت وی کرده‌اند.

در جداول زیر ترکیب گوشت و تخم بلدرچین مشاهده می‌شود:

ترکیب گوشت بلدرچین در ۱۰۰ گرم:[۴]

ترکیب گوشت

میانگین

آب

۶۵۶۲ (درصد)

چربی

۳ (درصد)

پروتئین

۲۶ (درصد)

مواد معدنی

۶۳ (درصد)

انرژی

(Kcal/ ۱۰۰g) ۸۰

ترکیب تخم بلدرچین در ۱۰۰ گرم:[۴]

ترکیب تخم

میانگین

آب

۸/۷۳تا ۳/۷۴ (درصد)

چربی

۴/۱۲تا ۱/۱۱ (درصد)

پروتئین

۶/۱۱تا ۱/۱۳ (درصد)

مواد معدنی

۱/۱ (درصد)

انرژی

(Kcal/ ۱۰۰g) ۱۶۱

کلسترول

۸۴۴ mg/dl (درصد)

گونه‌ها

بلدرچین‌های بر قدیم

بلدرچین‌های بر جدید